Vintage Design II

Ytterligare ett inlägg angående att återanvända gamla saker. När jag höll på att leta bilder till min anslagstavla: I Trädäckens Tidevarv (kolla här) så snubblade jag över en sajt (noted.se) som hade samlat bilder på olika roliga sätt att återanvända gamla saker i inredningen. Hur kul idéer som helst!!! Det handlar nog väldigt mycket om att helt enkelt bestämma sig: jag ska använda det jag har och det jag hittar och så ska jag göra mitt allra bästa att skapa en fin lampa eller soffa eller vad det nu är man tycker sig behöva.

Nu vet inte jag riktigt hur man ska göra när man vill visa någon annas bilder på nätet. Ska man ladda upp bilden på sin egen sida och hänvisa till källan eller kan man bara länka till källan? Jag gör för säkerhets skulle både och. Håll med om att ingen kommer oberörd in i ett kök där man har gjort kökslampan av ett gäng gamla kaffekoppar! Eller för den delen av bestick! Speciellt den lilla boxen av bestick fick mig att börja fnissa på ett underligt sätt: är den fin eller ful? Det är alltid skönt när man inte vet vad man tycker om nåt men som man ändå måste älska för någon har gjort nåt nytt av nåt gammalt och det har en alldeles speciell energi över sig. Om ni vill se fler fyndiga och roliga förslag så får ni gå till Noteds hemsida (och här är en länk till) och kolla. Och låt er inspireras i er egen vardag och lär er se hur man kan återanvända gamla saker på all möjliga och omöjliga sätt. Själv har jag en gammal snowboard som jag hade tänkt att slänga men nu blev jag inspirerad till att försöka skapa nånting utav den.

21-fantastiska-lampor-som-du-kan-gora-sjalv-med-saker-du-har-hemma-121-fantastiska-lampor-som-du-kan-gora-sjalv-med-saker-du-har-hemma-14

Ja den här bilden knycker jag också för jag vill så gärna visa krokarna gjorda av gamla skiftnycklar. Visst blir man glad?

28-riktigt-smarta-ideer-pa-hur-man-kan-ateranvanda-gamla-prylar-4