Arkitekten renoverar: I arkitektens badrum

Det sägs att det inte finns några så dåliga och jobbiga patienter som läkare. Det är som när en arkitekt ska bygga om och renovera. För min del kan jag säga tt det finns ingen så obeslutsam, velig och ostrukturerad kund som jag när det kommer till renoveringar. Jag kan vela i det oändliga och ofta blir det helt enkelt ingenting gjort. I över tio år levde jag i en lägenhet utan dusch och inför försäljningen inser jag att det är en dålig affär att försöka sälja en sådan lägenhet. De flesta människor idag tycker att dusch är ett skall-krav när det kommer till boende. Jag trivdes bra med tvättställ och duschen i gårdshuset som komplement. Det gav en gammeldags känsla av gemenskap och närhet som jag tyckte om och så är det bra för huden att inte duscha för ofta. Men man har låtit förstå att jag tillhör en minoritet av nostalgiska romantiker.

Här är lägenhetens planlösning och de streckade linjerna över wc-et är ett platsbyggt skåp som byggdes samtidigt som huset 1926.

 

arkitektens_lgh

 

Foto in mot köket med den platsbyggda vitrinskåpet till höger. Det var inte roligt att riva ner men vi kunde inte lösa det på annat sätt. WC-et på bilden till höger, inte ens en kvadratmeter stort.

 

Så här föreslår jag att man gör – klicka på ritningarna om du vill se dom i större format. Fortsätt att skrolla ner så kommer lite bilder på byggprocessen:

 

 

Bilder från byggprocessen:

 

Så här hoppas jag att köket kan se ut en vacker dag:

interior_kök

 

Och nu är vi ett litet steg på väg: Konrad har  tapetserat halva väggen:

tapet i köket