Little Sun – en pålitlig sol i vintermörkret

Sprid ljus off the grid!

Nu kan du köpa den underbara lilla solljuslampan Lillte Sun av oss. Den är designad i samarbete med den isländska konstnären Olafur Eliasson och solpanelsingenjören Frederik Ottesen och säljs lite dyrare här i Europa för att sen säljas billigt i länder där elförsörjning är ett dagligt dilemma. Än så länge har den börjat säljas i Zimbabwe, Kenya, Senegal and Etiopien.

Sol12Jag  älskar lampans underbara solgula färg och hela konceptet är så otroligt väl genomfört och genomtänkt. Den gör dessutom skillnad. Elförsörjningen i Afrika och Asien är otroligt opålitlig och mörkret är kompakt. Inga böcker kan läsas, inga läxor kan göras, inget jobb utföras men är det nånting man har under dagen så är det solljus. Äntligen görs en seriös satsning på denna s.k. alternativa energikälla. Här kan du läsa om ett projekt i Kenya som Eon har engagerat sig i. Enligt artikeln lever 1.3 miljarder människor utan el och i skolan där Eon har varit med att stötta ett solenergiprojekt  har man kunnat konstatera att betygen har ökat bland eleverna med 24%.

Om du vill läsa mer om projektet så kan du surfa in på Little Suns hemsida.

LITTLE SUN - köp en liten sol i vintermörkretKostnaden för denna förträffliga produkt är blott 249 kr./st. + frakt. Är du intresserad av att köpa en lampa kan du beställa den här eller komma och hämta den antingen på Exercisgatan 6 i Malmö eller i Vessmantorp 1302 utanför Ljungbyhed.

Här är ett galleri av bilder från Little Suns verksamhet både från lite perfomance och installationer på olika konstnärliga institutioner och från Kenya och Zimbabwe: